Diensten

Ontdek onze diensten.

Wissel
Voor uw jaarlijkse wissels van zomer- naar winterbanden of winter- naar zomerbanden bent u ook aan het juiste adres. Daarbij bieden wij bij jaarlijkse wissel de mogelijkheid om uw banden kosteloos bij ons onder te brengen. U betaalt enkel voor de wissel. Uw banden liggen donker, droog en veilig verzekerd opgeborgen in ons bandenhotel.

Kosten wissel:
Banden op velg. € 52,49
Banden los (niet op eigen velg). € 62,50

Banden
We kunnen vrijwel iedere band leveren. Waarom kiest u voor Henze Autobanden Katwijk?

  • Snelle levertijd
  • Eerlijke all-in prijs
  • ‘Verse’ banden
  • Persoonlijk advies
  • Maatwerk
  • Alle merken leverbaar

Neem contact met ons op voor een offerte.

Reparatie
Bij reparatie van uw band wordt de band van de velg gehaald en grondig geïnspecteerd. Dit om eventuele beschadigingen aan de binnenkant van de band te detecteren en repareren. Na inspectie van de band, wordt deze, wanneer mogelijk gerepareerd, gemonteerd op de velg en gebalanceerd. Zo bent u verzekerd van een goed en veilig resultaat.

Zomerbanden
Zomerbanden kunnen onder alle omstandigheden worden gemonteerd.

Deze banden bieden onder huidige weersomstandigheden de beste rijeigenschappen. De reden hiervoor is dat zomerbanden veel grip hebben en water en warmte goed afvoeren. Bij normaal gebruik hebben ze ook een lange levensduur. Een zomerband werkt uitstekend boven de 7 graden Celsius. Onder deze temperatuur wordt een winterband geadviseerd.

Winterbanden
Winterbanden kunnen onder alle omstandigheden worden gemonteerd. Deze banden bieden onder huidige weersomstandigheden de beste rijeigenschappen.

De reden hiervoor is dat winterbanden veel grip hebben en sneeuw, modder en water goed afvoeren. Bij normaal gebruik hebben ze ook een lange levensduur.
Een winterband werkt uitstekend onder de 7 graden Celsius. Boven deze temperatuur wordt een zomerband geadviseerd.
In de meeste omringende landen van Nederland zijn winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht. Elk jaar gaan meer Europese landen over op een nieuwe wetgeving waarbij het rijden op winterbanden verplicht wordt gesteld bij winterse omstandigheden.
Nieuwe technologieën en grondstoffen maken winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden (sneeuw en ijzel), maar ook voor de Nederlandse herfst en winter (temperatuur onder de 7 graden Celsius).
De wettelijk minimale profieldiepte van een band mag niet minder zijn dan 1,6 mm. De grip zal echter na 4 mm minder worden. De winterbanden kunnen als zomerbanden worden opgereden.
De juiste bandenspanning is van groot belang om veilig en comfortabel te kunnen autorijden. Een band kan alleen optimaal presteren wanneer deze voor voldoende stabiliteit en draagkracht zorgt. Een te lage of te hoge bandenspanning heeft negatieve gevolgen voor de prestaties van uw banden en zorgt voor overmatige bandenslijtage. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hoger brandstofverbruik.
Voor de APK gelden voor winterbanden dezelfde richtlijnen als voor zomerbanden.

Vierseizoenenbanden
Voor autobezitters die alleen in Nederland rijden maar ook een goede grip in winterse omstandigheden willen is misschien een vierseizoenenband een goede keuze.

Niet alle vierseizoenenbanden zijn goedgekeurd als winterband. Let daar dus op, zeker als u met de auto op wintersport gaat.
De vierseizoenenband heeft de kenmerken van zomer- en winterbanden in één. De vierseizoenenband heeft onder winterse omstandigheden beduidend betere rijeigenschappen dan een zomerband, maar presteer minder dan een volwaardige winterband.

Run Flat banden
Met deze banden kunt u maximaal 80 km doorrijden met een maximale snelheid van 80 km/uur als de bandenspanning geheel of gedeeltelijk is weggevallen. Het voordeel is dat de kans op een klapband nagenoeg verdwenen is en er geen reservewiel meer aanwezig is, waardoor u meer ruimte heeft in de kofferbak.

Landbouw-/grondverzetbanden Ook voor landbouw- en grondverzetbanden bent u bij Henze Autobanden Katwijk aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Caravanbanden
Tijdens de stalling van uw caravan of camper, staan de banden maandenlang stil op dezelfde plaats. Een klein oppervlak van de banden krijgt langdurig het volle gewicht van de caravan te verwerken.

Veroudering, droogtescheurtjes en dalende bandenspanning kunnen hiervan een gevolg zijn.
Voor de caravan worden zgn. verzwaarde of XL-banden gebruikt. Deze banden vindt u ook bij bestelwagens en light-trucks. Deze banden zijn voorzien van extra korte lagen om zo het gewicht van de caravan te kunnen dragen.

APK en banden
De banden op 1 as moeten dezelfde afmetingen hebben. Er mogen geen spijkers e.d. in zitten. Ook wordt gekeken of de band niet in ernstige mate verdroogd is en of de loadindex klopt.

De wettelijk minimale profieldiepte van een band mag niet minder zijn dan 1,6 mm.
De juiste bandenspanning is van groot belang om veilig en comfortabel te kunnen autorijden. Een band kan alleen optimaal presteren wanneer deze voor voldoende stabiliteit en draagkracht zorgt.
Een te lage of te hoge bandenspanning zorgt voor een hoger brandstofverbruik.
Wij leveren, monteren en balanceren alle merken banden.Let bij aanschaf van nieuwe banden op dat u "verse" banden koopt. Uw caravanbanden zullen eerder uitdrogen dan dat u deze verslijt.
Een "oude" band heeft al wat jaartjes bij de producent gelegen.
Het is dus raadzaam voor u op vakantie gaat, langs te rijden voor een gratis bandencheck.

Velgen
Op zoek naar nieuwe velgen. Ook daarvoor bent u aan het juiste adres. Neem een kijkje in onze online velgenshop.

Velgreparatie
Heeft u dure of exclusieve velgen op uw auto en zijn deze beschadigd (stoeprand/spaakschade), krom of wilt u misschien de velg in een andere kleur, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen er voor dat de velgen weer netjes worden gerenoveerd, desgewenst in een kleur naar keuze.

Renoveren van velgen: vanaf € 80
Richten van velgen: vanaf € 60
Andere kleur: vanaf € 70

*Bovengenoemde prijzen zijn per velg

Balanceren
Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort. Uw auto beweegt zich soepel over het asfalt zonder voelbare trillingen aan het stuur of andere onderdelen van het interieur. Wanneer uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, dan moeten uw wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Henze autobanden beschikt over de kennis en het gereedschap om uw wielen een feilloos wegcontact te garanderen.

Wanneer balanceren?
Banden worden altijd gebalanceerd wanneer deze voor de eerste keer op het wiel worden gemonteerd of wanneer deze na reparatie/wissel van velg opnieuw worden gemonteerd. De balans van de banden moet worden gecontroleerd wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Deze uiten zich in:

1 Langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden ( 20 tot 60 km/) De band kan hierbij zijn ronde vorm verloren zijn wegens ouderdom of door karkasvervorming/ breuken. Dit is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. In dit geval raden wij aan om de band te vervangen door een nieuwe band.

2 Trillend stuur of andere delen in het interieur van de auto bij hoge snelheden ( 60 tot en met 140 km/uur): Dit duidt op een onbalans en kan meestal worden opgelost met balanceren. Afhankelijk van de grootte van de onbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden van de auto. Het ongemak van wielen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto. Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de gehele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een hogere snelheid niet gaat bonken, wat de ophanging onnodig belast. Door de band zo snel mogelijk opnieuw te laten balanceren, wordt eventuele belasting van band/auto voorkomen.

Wij bieden:
• Nieuwste apparatuur op het gebied van balanceren
• Juiste kennis en vakmanschap
• Balanceren van velg-wielcombinaties tot 32 inch
• Balanceren van blinde wielen (Peugeot zonder middenasgat)
• Balanceren van banden met grote gaten tot en met 45 cm

Om de wielen te balanceren, heeft Henze Autobanden Katwijk de moderne apparatuur en kennis in huis. We kunnen alle velg-bandcombinaties tot en met 32 inch, blinde wielen ( Peugeot zonder middenasgat) en grote gaten tot en met 45 cm balanceren. Tevens kunnen wij u van dienst zijn met wegdrukmeting, matching, hoogteslagmeting , onregelmatigheden, achterspaken balanceren, dun lood...kortom, niets is ons vreemd. Daarbij kunnen we een reportage opmaken van de huidige situatie van de band.

Uitlijnen
Om uw banden op topniveau te houden en veilig te rijden, is het belangrijk om uw voertuigregelmatig te laten uitlijnen. Een auto is goed uitgelijnd wanneer deze op een rechte weg soepel en goed rechtuit rijdt, zonder dat men de handen aan het stuur hoeft te houden. De auto rijdt in een mooie rechte lijn.

Voordelen van een correcte uitlijning:
• Betere rijeigenschappen
• Minder bandenslijtage
• Lager brandstofverbruik

Hoe weet ik of de uitlijning van mijn auto incorrect is?

Kenmerken van een verkeerde uitlijning:
• Binnen- of buitenkant van de banden slijten sneller dan gebruikelijk
• De auto ‘trekt’ naar één kant wanneer de auto rechtdoor rijdt
• De auto stuurt zwaarder dan gebruikelijk is

Wat zijn de oorzaken van een incorrecte uitlijning?
De stand van de banden kan veranderen wanneer u bijvoorbeeld een stoeprand raakt, door een kuil rijdt of een aanrijding krijgt. U kunt dan bij ons terecht voor het uitlijnen van alle soorten en modellen auto’s , bussen en vrachtwagens. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het uitlijnen van circuitwagens.
Wij adviseren u om de uw auto 1 x per jaar te laten controleren

Truckservice
Henze Autobanden Katwijk beschikt over een mobiele service unit zodat truckbanden op locatie kunnen worden gerepareerd, gecontroleerd, op spanning kunnen worden gebracht of worden vervangen. Speciaal getrainde monteurs gaan met de grootste zorg en hoogste veiligheidsnormen voor u op locatie aan het werk.

Ook de jaarlijkse wissel van uw truckbanden is bij ons in goede handen. Meer informatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Gevonden wat u zocht? Twijfel niet en neem contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Contact opnemen